06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Onze reis naar Japan bracht ons door verschillende steden en liet ons kennismaken met de cultuur, van het drukke Tokyo tot de serene Koyasan Eko In. We ervaarden de Japanse gastvrijheid, proefden traditionele gerechten en verkenden historische plaatsen en routes. De reis was een mix van voorbereide excursies en onverwachte verrassingen. Ik neem je mee in dit kort verslag dat gaat over onze reis door Japan in mei en Reiki en het leven in Japan. Wat hebben we ervaren, wat ging er goed en wat kan beter? Dat lees je onder andere hier.

Wat ging er goed

De organisatie van onze reis verliep soepel, van de treinreizen met een boemel of shinkansen, tot het verblijf in verschillende hotels en traditionele ryokans. De Japanse gastvrijheid en efficiëntie maakten ons het reizen gemakkelijk en aangenaam. De ervaringen, zoals de wandeling op de Nagasendo route en het bezoek aan Mount Kurama, oorsprong van Reiki, waren diepgaand en inspirerend. De ontmoetingen met locals en het deelnemen aan traditionele activiteiten gaven ons een dieper inzicht in de Japanse cultuur.

Wat kan beter

De communicatie in bepaalde accommodaties was soms een uitdaging vanwege de taalbarrière. Oké ik heb een beginnerscursus Japans gevolgd aan de volksuniversiteit in Wageningen. Dat is mooi meegenomen om bepaalde woorden te ontcijferen, maar het spreken, vragen en kunnen verstaan is heel iets anders dan het oefenen van korte standaardzinnen tijdens de lessen. Wat specifiek beter kan, dat is er eigenlijk niet. We leven nu en we reisden nu. Alles kwam zoals het precies goed was voor ons.

Wat heb ik gemist

We misten soms de tijd om echt stil te staan bij de ervaringen die we hadden. Het was een vol programma, doordat wij zoveel wilden ervaren en zien, waardoor er weinig tijd overbleef om rustig na te denken en te reflecteren. Ook hadden we graag meer tijd doorgebracht en een langer verblijf willen hebben in de Tempel Eko In in Koyasan. Misschien zou dat meer rust geven om de indrukken te kunnen verwerken.

Hoe voelt dat

De reis voelde als een constante stroom van indrukken en emoties. Er was vreugde en verwondering over de nieuwe ervaringen, maar ook momenten van vermoeidheid en frustratie. Over het algemeen voelde de reis als een verrijking van onze spirituele en persoonlijke groei.

Grote Boeddah van Nara in Japan bij blog samenvatting reis door Japan en Reiki

Hoogtepunten van de reis

Om niet helemaal in de details te schieten hieronder toch een paar highlights van de reis.

Tokyo

Onze aankomst in Tokyo was indrukwekkend, met een luxe rit naar ons hotel vlakbij de Tokyo Tower. We genoten van de gastvrijheid en duurzaamheid van het Shibapark Hotel. Dit was een rustige start van onze reis door Japan. Wat een mensen op het drukste kruispunt, we hebben meerdere keren the crossing ervaren. Werkelijk onvoorstelbaar dat er soms wel meer dan 2500 mensen gelijktijdig gebruik maken van deze plek om over te steken. Ondanks de drukte gaat het heel erg goed!

Begeleide tour door Tokyo

We gingen op pad met Joris van de Kamp en verkenden de stad tijdens de Golden Week. Het was bijzonder om de cultuur en geschiedenis van Tokyo te ontdekken, van parken tot oude wijken en tempels.

Mount Fuji

De reis naar Mount Fuji was adembenemend. De rit door de tolwegen en het uitzicht op de berg waren onvergetelijk. Het verblijf in een traditioneel hotel met onsen en een bijzondere maaltijd maakte de ervaring compleet.

Blij in Japan blog samenvatting reisverslag japan in mei 2024

“Perception of an object varies according to the mind. When the mind is polluted, the object becomes tainted.” – Kobo Daishi 

Nagasendo Trail

De hike van Magome naar Tsumago langs de oude postroute was een van de hoogtepunten. De serene natuur en historische herbergen brachten ons dichter bij de essentie van Japan.

Kyoto

Onze tijd in Kyoto was bijzonder, met een fietsroute door de stad en een bezoek aan het Jikiden Reiki Instituut. De Reiki-sessies waren diepgaand en helend, en de ontmoeting met Tadao Yamaguchi was inspirerend.

Mount Kurama

Het beklimmen van Mount Kurama was een spirituele ervaring. Je ontvlucht met een bezoek aan deze berg de drukte van de stad en de vele toeristische plekken. De energie van de plek en de connectie met de geschiedenis van Reiki gaven ons een diepe voldoening.

Verstillen in de natuur – Koyasan

Toen de reis door Japan in mei bijna aan zijn einde kwam, hebben we mogen stilstaan bij alles wat we mochten ervaren in deze drie weken. Dat deden we in de tempel Eko In in Koyasan. Koyasan is een heilig gebied voor veel Japanners. Een vallei die ligt tussen acht bergen. Die staan voor de acht blaadjes die de lotusbloem telt. Je kan er alleen maar komen met een lift. Een uitspraak, een quote van de monnik Kobo Daishi uit het boekje English translation of his poetry and prose vond je al eerder in dit blog.

Reflectie

Onze reis door Japan was een reis van uitersten: van de drukte van de stad tot de rust van de natuur. Het was een ervaring van leren en groeien, van het loslaten van verwachtingen en het omarmen van het moment. Door de cultuur en spiritualiteit van Japan hebben we nieuwe inzichten en een diepere verbinding met onszelf en de wereld om ons heen gevonden.

...helend en verdiepend voor jezelf

Bij Lenie is het super fijn om een leerproces voor jezelf op te starten met Reiki. De behandelingen die ze geeft zijn helend en verdiepend voor jezelf waar je tegenaan loopt qua gezondheid en innerlijke kwesties. Ze is heel kundig met oliën van doterra en deze toe te passen. De aroma massage is zeer aan te bevelen🌺

- Denise - 5 sterren review - raadt Plus Voor Jou Aromatouchmassage voor ontspanning  aan

 

Reiki 1 cursus, well structured with a good mix of theory and practice

Many thanks to Lenie for offering me the Reiki Level 1 course in English, this was not part of the regular course, but she made the special effort to help me. The course was well structured with a good mix of theory and practice, and has been beneficial for me, and I hope to keep practising.

- Dhanush - 5 sterren review - deelnemer Reiki eerste graad

 

Reiki cursus is een fijne manier voor meer verbinding met mezelf

De behandelingen van Lenie waren verhelderend, ontladend, en diep ontspannend. Een mooi cadeautje voor mezelf! De cursussen waren een heel fijne manier om meer in verbinding met mezelf en anderen te zijn en blijven.


- Eva -  5-sterren - raadt Plus Voor Jou via Google aan

Helpt mijn mijn stress naar een lager niveau te brengen

Ik zou de reikisessies aanbevelen aan iedereen die ik ken. Leni is een behulpzame, rustige en empathische persoon en heeft mij geholpen mijn stress naar een lager niveau te brengen en op een meer evenwichtige manier met mijn leven om te gaan. Ik ben dankbaar dat ik haar diensten heb leren kennen!


- Bárbara-  5-sterren - raadt Plus Voor Jou via Google aan

Her treatments have brought me balance and support

I really enjoy the therapies that Lenie offers. She's a good listener and helped me to understand and process the root of my blockages. She's welcoming, kind and her presence makes me feel at peace. Her treatments have brought me balance and support.


- Vanessa -  5-sterren - recommends Plus Voor Jou via Google aan

Geïnspireerd naar huis

Al een aantal behandelingen gehad en als heel fijn ervaren. Lenie heeft interesse, luistert goed en laat je in je waarde. Naast de behandelingen geeft ze mij nieuwe inzichten. Ik ga altijd ontspannen en geïnspireerd naar huis.


- Carla -  5-sterren - raadt Plus Voor Jou via Google aan

Persoonlijk en kijken naar wat ik nodig had

Ik heb de behandelingen bij Lenie als heel fijn en bijzonder ervaren. Ze heeft me geholpen weer bij mijn gevoel te komen. Ik kom graag weer terug. Lenie biedt meer dan alleen een ontspannende behandeling. Ze heeft zich echt in mij persoonlijk verdiept en in wat ik op dat moment nodig had. Heel mooi om te ervaren. Dankjewel Lenie!


- Isa -  5-sterren - raadt Plus Voor Jou via Google aan

Ik had moeite met bij mijn gevoel komen...

Ik ben bij Lenie gekomen omdat ik moeite had om bij mijn gevoel te komen. Na drie reiki / body reset behandelingen heeft ze mijn verwachtingen overtroffen! Ik was wat sceptisch bij de start, maar het was een bijzondere ervaring. Lenie, bedankt! Ik kom zeker weer terug.


- Caro-Lynn - 5-sterren - raadt Plus Voor Jou via Google aan

Motivatie

Helemaal tot rust gekomen! Door heerlijke oliën gemotiveerd om weer een drukke periode tegemoed te gaan!


- Iris- 5-sterren - raadt Plus Voor Jou aan

Mij heeft het zoveel moois gebracht en groei

Waar een psycholoog ophoud gaat plus voor jou verder! Wil je echt stappen maken en groeien, dan ben je bij Plus voor jou aan het juiste adres. Door reiki leef ik nu mijn mooiste leven. Lenie luistert naar je en is er echt voor je. Zij besteed haar volle aandacht aan jou! Mij heeft het zoveel moois gebracht en groei. Wil je positief groeien en leven zonder beperkende gedachtes en wil je dat jou leven een positieve wending krijgt dan is Plus voor jou het adres!


- Liset - 5-sterren - raadt Plus Voor Jou 

Ik kan iedereen Lenie aanbevelen, met veel kunde en kennis kan ze ook jou weer de teugels van jouw leven in handen geven.

Goed voorbereid en helemaal ingetuned op mij heeft zij, voor dat ik kwam, al een behandeling uit haar ruime assortiment voor mij gekozen. Bijzonder dat haar keuze de juiste was na de door mij getrokken kaart en haar uitleg bij deze kaart. Ik heb een Reiki behandeling met stenen van Lenie ontvangen, ik voelde mijn hele systeem mega stromen. De dag daarna was ik erg moe, "mijn lichaam was hard aan het werk" vertelde Lenie. Lees verder ...

– Berlinda Ocks, Oilin (5 sterren beoordeling - Google)

Ook de pijn in mijn heup die ik had voor de reiki behandeling was verdwenen

Ik heb nu twee Reiki behandelingen mogen ontvangen van Lenie. Beide keren heb ik als zeer fijn en bijzonder ervaren. Lenie kan precies aanvoelen waar je (pijn)blokkades zitten. Daarnaast is het een hele lieve vrouw, waarbij je je direct welkom voelt. Na de behandelingen had ik een heel ontspannen en intens gelukkig gevoel en ook de pijn in mijn heup die ik had voor de behandeling was verdwenen.


- Manouk 5-sterren - raadt Plus Voor Jou aan via Google

Beautiful sensual experience

Beautiful sensual experience. A good choice if you are looking for help with alternative medicine.


- Diana 5-sterren - raadt Plus Voor Jou 

Een aanrader voor je ziel 🙂

Wauw, sinds de behandeling bij Lenie alleen maar mooie inzichten opgedaan. Ik vond het ontzettend fijn, wat een lieve en wijze vrouw. Echt een aanrader voor je ziel. 🙂 Ik kom graag terug!


- Gaby 5-sterren - raadt Plus Voor Jou aan via Google

Lenie zorgt voor een zeer veilige en aangename sfeer

Heel fijn om kennis te hebben gemaakt met Lenie. Het was een ontspannende en verhelderende ervaring die wel wat losmaakte bij mij. Lenie zorgt voor een zeer veilige en aangename sfeer.


- Eva 5-sterren - raadt Plus Voor Jou 

Bedankt Lenie

Wat een verlichting na de reiki behandeling. Vanuit je hoofd meer in je lijf. Elke behandeling is een fijne ervaring en geeft positiviteit.

Bedankt Lenie.


- Manuela 5-sterren - raadt Plus Voor Jou aan via Google

Eerste keer Access Bars bijzondere ervaring

Verlicht jezelf gedachtenloos in harmonie. 1ste keer bijzondere ervaring...


- Sylvia 5-sterren review vua Google - raadt Plus Voor Jou aan

Aromatouch Technique DōTERRA - traject voor meer balans

In de afgelopen week heb ik van mijn tweede aroma touch behandeling mogen genieten. Een behandeling die Lenie voor mij heeft gekozen en vooraf heeft uitgewerkt, nadat ze zich in mij als persoon verdiept heeft. Ik vind het bijzonder om te mogen ervaren hoe goed deze behandeling bij mij past en hoe goed ik mij achteraf voel(de). Vol vertrouwen ga ik met haar een traject in, om beter in balans en weer in mijn eigen kracht te komen. Bedankt lieve Lenie❤

– Carla van den Bos (review Facebook)

Het voelde erg veilig, liefdevol en comfortabel

Ik was op zoek naar een fijne ontspannende massage, de keuze voor aroma touch bij Lenie voldeed aan alle verwachtingen. 100% ontspannen ben ik naar huis gegaan. Dank Lenie, je gaat me zeker terug zien!


- Leonie 5-sterren - raadt Plus Voor Jou aan via Google

omdat ik het zo fijn vond om bij jou langs te gaan voor de behandeling

Hoi Lenie, Ik schrijf je graag dit berichtje omdat ik het zo fijn vond om bij jou langs te gaan voor de behandeling. ? Ik weet niet of ik het met woorden goed kan uitdrukken maar ik voelde mij zeer prettig en op mijn gemak bij jou. ? Het voelde erg veilig, liefdevol en comfortabel om bij jou te zijn en een behandeling te krijgen. Dankjewel ?? ik ben er erg dankbaar voor. Hopelijk kan ik nog een keer langskomen. Liefs Elsa ?
- Elsa 5-sterren - raadt Plus Voor Jou aan via Google

Ervaren dat je niet je oude overtuigingen bent, maar dat je lijf dat projecteert in je leven...

"Een aantal Reiki behandelingen ondergaan om totale rust in mijn lijf en hoofd te ervaren. Ondersteund met oliën van doterra. Een warme ervaring van ruimte waar rust en sereniteit is en nabijheid van Lenie waar alles mag zijn zoals het is.
Ervaren dat je niet je oude overtuigingen bent en dat je lijf dat juist projecteert in je leven.
Mijn hoofd laat mijn lijf beïnvloedbaar zijn op een negatieve wijze.
Nu beter in het nu leren zijn en blijven ontwikkelen in ontspannen nieuwe paden inslijten❤"
– Denise de Jong (raadt Plus Voor Jou aan via Facebook)

Ik voelde direct de energie en warmte stromen

Wat zo fijn is, is dat je bij Lenie je welkom voelt. Ze is een warme, lieve vrouw, hierdoor voel je je gehoord. Daarbij voelt zij je precies aan en voelt wat jouw kan helpen. Laatst heb ik een reiki afstanfsbehandeling mogen ontvangen. Ik voelde direct de energie en warmte stromen. Voelde hoe ik spanning mocht loslaten en voelde de rust heerlijk over mij heen komen. Na de behandeling bericht Lenie je wat ze heeft gevoeld en waar ze de energie heeft mogen geven, dit klopte allemaal, zo bijzonder. Ook het gegeven advies is heel fijn en een mooi bewust zijn momentje. Deze behandelingen zijn een cadeautje voor jezelf...


- Inge Walsweer (raadt Plus Voor Jou aan via Google)

Bedankt Lenie!

“Vorige week mijn gewonnen massage gekregen. Echt even een heerlijk ontspan momentje. Zeker een aanrader voor iedereen! Bedankt Lenie!”

– Melinda Terken-Koppel - Facebook PlusVoorJou 

Reiki, fijn en raak!

Ik vond het heel prettig. Vanaf de ontvangst straalde je warmte, rust en echte aandacht uit. Je liet merken dat je goed wist wat me bezighield en welke behandeling bij me paste. Ook achteraf het stukje uitleg vind ik fijn en raak.

Anonieme review na een reiki behandeling, ze deelde direct haar ervaring. Ik ben dankbaar voor de mooie resultaten, zij kan weer door en ervaart meer balans in het leven

Na de behandeling neemt Lenie de tijd voor je om te horen hoe je het ervaren hebt.

Ik heb bij Lenie inmiddels diverse behandelingen ondergaan. Reiki, Aroma Touch therapie en Chinese hoofdmassage. De ruimte die zij daarvoor gebruikt voelt als een warm bad. Lenie behandelt je met volle aandacht en dat is voelbaar. Na de behandeling neemt ze de tijd voor je om te horen hoe je het ervaren hebt. Vooral de Aroma Touch therapie vond ik zeer ontspannend. Dit door de zachte liefdevolle aanrakingen en de heerlijke geuren. Lenie is een warme persoonlijkheid en ik raad een behandeling bij haar zeker aan.

Anoniem - review 5 sterren client kreeg diverse behandelngen bij Plus Voor Jou

Liefdevolle reiki behandeling

Net een liefdevolle en ontspannende Reiki behandeling van Lenie gekregen. Erg bedankt hiervoor, ik heb genoten.

- Sylvia Wijnen - 5 sterren review via Google voor Plus Voor Jou

Werkelijk heerlijke massage

“Net mijn eerste, werkelijk heerlijke massage van Lenie mogen ontvangen. Wat een prachtmens. Deze massage verdiende ik via mij moeder, door de liefdevolle actie #masserendoenwesamen, zo bijzonder en zo gegund. Ik voelde hem goed vandaag, het raakte mij. Ik hoop zeker nog eens langs te gaan ❤ Nogmaals bedankt lieve Lenie ❤”

– Leontine van de Pol (Facebook)

Ik voel me anders... (Access Bars)

“Lieve Lenie, Ik voel me anders. Niet bewuster van de mooie wereld, niet bewuster van de mooie mensen om me heen, maar bewuster van mezelf. Lees verder ...

– Maaike Helmond (5 sterren beoordeling - Google)

De heerlijke oliën, aanrader voor iedereen!

Ik heb een aromatouch behandeling mogen ontvangen. Het was werkelijk ontspannend en de heerlijke geuren van de oliën hingen de rest van de avond om me heen. Een mooie ervaring en een aanrader voor iedereen!

– Marjolijn (5 sterren beoordeling - Google)

mijn praktijk

Locatie

Diedenweg 167, 6706 CP,
Wageningen

Afspraak maken

Heel goed idee!
06 45 96 25 28

 

Openingstijden

Maandag en dinsdag:
18 uur - 21 uur
Woensdag, donderdag en vrijdag: 9 uur - 18 uur

Goed om te weten
Ik ben geen arts. De behandelingen bij Plus Voor Jou kunnen ondersteunen en aanvullen. Maar de behandelingen zijn géén vervanging van reguliere medische zorg. Raadpleeg bij twijfel altijd een (behandelend) arts.