06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Reiki ontvangen of Reiki geven

Hoe mooi is het dat Reiki ontvangen of Reiki geven binnen handbereik is. In dit blog vertel ik meer over het beoefenen van Reiki, ontvangen en geven. Hoe kun je zelf Reiki leren en beoefenen? Ontdek hoe deze Japanse Natural System of Reiki Healing dagelijks kan gebruiken. Hier in de westerse samenleving zijn er vele manieren om Reiki ontvangen of Reiki geven leren. Leer hoe je met Reiki kunt werken en de helende energie kunt doorgeven aan jezelf en anderen.

Wat houdt Reiki ontvangen of Reiki geven in

Het Reiki ontvangen of Reiki geven draait allemaal om de universele levensenergie en het toepassen van specifieke handoplegging om meer balans in het leven te ervaren. Reiki, echt iedereen die wil kan het ontvangen en geven. Het maakt niet uit welke leeftijd of achtergrond je hebt. Reiki is geen religie. Het ontwikkelt een bewustzijn van energie, het leren werken met handoplegging en het doorgeven van de helende energie aan jezelf en anderen.

Reiki is een meer dan honderd jaar oude behandelmethode, herontdekt in Japan door Mikao Usui.

Rei betekent Gods wijsheid of de hoogste kracht en ki betekent onze eigen levensenergie. Reiki: spiritueel geleide levensenergie. Het is de energie en kracht die ons omringt en door ons heen stroomt. Mikao Usui is de geestelijk vader van Reiki. Hij ging er vanuit dat iedereen eigen levensenergie heeft. Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hier meer over.

Reiki cursussen bij Plus Voor Jou

De Reiki cursus bij Plus Voor Jou duurt 1 dag en start om 9:30 met:

  • ontvangst
  • kennismaking
  • uitleg
  • inwijding
  • zelfbehandeling
  • oefening

Je ontvangt een uitgebreid cursusboek. Ik leer jou Reiki volgens het Usui System of Natural Healing. Waarvan Mikao Usui de grondlegger is. Ik heb ervoor gekozen om Reiki 1, 2 en 3A aan te bieden. Een 3B, de trainersgraad geef ik aan een Master die er klaar voor is. Als dat komt dan komt dat precies op het moment dat goed is.

In de eerste graad Reiki leer je de basisprincipes, waaronder handposities en het doorgeven van energie. Je leert hoe je het kunt gebruiken voor jezelf, het zet jouw zelfhelendvermogen AAN. Ook leer je hoe je anderen kan behandelen. Deze cursus is de basis voor het beoefenen van Reiki en het openen van kanalen voor de helende energie.

Na deze eerste graad cursus, kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de tweede graad Reiki-cursus. In deze cursus leer je ook op afstand te genezen. Je leert werken met symbolen en mantra’s om de energie te versterken en Reiki te sturen naar specifieke situaties of problemen. Reiki 1 richt zich vooral op het lichamelijk niveau, 2 vooral mentaal en emotioneel niveau. Je mag diepere heling ervaren doordat de energie sneller en nog beter kan gaan stromen.

Balans ervaren door Reiki geven en Reiki ontvangen

We willen allemaal meer balans in het leven. Dat kan je bereiken door een behandeling te ontvangen bij Plus Voor Jou. Reiki is in mijn praktijk onmisbaar. En juist de balans hervinden is de essenties van Reiki. Zoals ik aangaf, Reiki 1 richt op lichamelijk niveau, Reiki 2 op emotioneel en mentaal niveau. De behandelingen richten zich ook op herstellen van de balans op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Reiki leert jou zoveel ver jezelf en hoe jij de regie kan pakken in je leven, balans te ervaren en een beter weten wat zich binnenin ons afspeelt en wat er buiten ons gebeurt.

"Aromatouchmassage met oliën van DoTERRA, voor meer balans in je leven"

Balans

Door de balans te herstellen in ons innerlijk, kom je veel meer in rust, harmonie en welzijn. Dat geeft balans wat weer een positief effect heeft op alles in jouw leven.

Door meer balans te hebben, kan je:

  • beter omgaan met uitdagingen
  • stress verminderen
  • relaties verbeteren

Reiki toepassen in je dagelijks leven door zelfbehandelingen en ernaar te leven, ontwikkelt een dieper begrip van jezelf en de verbinding met de wereld om je heen. Je voelt de samenhang van dingen en situaties.

 

Reiki geven en Reiki ontvangen zie je hier op dit beeld. Gemaakt bij Plus Voor Jou met toestemming van betrokken deelnemers

Nogmaals: Het beoefenen van Reiki geen vervanging is voor medische behandeling

Het is zeker wel een waardevolle aanvulling die jouw natuurlijke zelfhelendvermogen ondersteunt. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Door je te verdiepen in de Japanse heelkunst van Reiki en het beoefenen ervan, kun je de transformerende kracht van deze helende energie ervaren en integreren in je dagelijks leven.

Wil je meer weten?

Kijk gerust eens rond op de site, bel me, mail me, ik sta voor je klaar. Wil je eerst even de praktijk ‘voelen’, ook dat is oké. Voel je welkom. Kijk hier voor de trainingen.