06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Reiki cursus volgen

Volg een Reiki cursus voor persoonlijke groei

Reiki is een Japanse spirituele techniek die helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning en welzijn. Het woord ‘reiki’ betekent ‘universele levensenergie’ en de techniek werkt door middel van het overbrengen van deze energie naar het lichaam van de ontvanger via de handen van een beoefenaar.  Door Reiki cursus volgen, kan jij de kracht in jezelf het-ontdekken.

Hoe kan ik Reiki leren

Als je geïnteresseerd bent in het leren van reiki, wil je een Reiki cursus volgen, dan zijn er verschillende cursussen beschikbaar die je kunt volgen om de techniek te leren en te oefenen.

Wat houdt een reiki-cursus in?

Met een reiki-cursus begin je bij Reiki eerste graad, gevolgd door Reiki tweede graad en derde graad, ofwel Mastergraad. Elk niveau bouwt jouw kennis verder op. De opgedane ervaring die je hebt opgedaan in de tussenliggende tijd helpen je meer en meer sterker te groeien.

Reiki 1

Dit is het beginniveau waarin je de basisprincipes van reiki leert. Je leert hoe je de energie kunt overbrengen en hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Je leert ook hoe je de handposities kunt gebruiken en hoe je een reiki-sessie kunt geven. Reiki eerste graad heeft vaak vooral effect op het lichaam.

Reiki 2

In dit niveau leer je hoe je reiki op afstand kunt geven. De tweedegraad Reiki ondersteunt jou op mentaal en emotioneel niveau. Tijdens de cursus leer je verschillende technieken en symbolen die kunnen worden gebruikt om de kracht van reiki te vergroten.

Reiki 3

Dit niveau wordt ook wel de master-niveau genoemd. Hier leer je hoe je anderen kunt opleiden in reiki en hoe je een reiki-praktijk kunt opzetten en beheren. Bij Plus Voor Jou is Reiki 3 verdeeld over 3A en 3B. 3B is dan de trainergraad. Hier leer je hoe je anderen kunt opleiden tot Reiki Master.

Wat kun je verwachten tijdens een reiki-cursus?

Een reiki cursus bestaat bij Plus Voor Jou uit theorie en praktijk. Tijdens de cursus leer je niet alleen de basisprincipes van reiki, maar ook hoe je de techniek op een praktische manier kunt toepassen. Hieronder vind je een overzicht van wat je tijdens een reiki-cursus kunt verwachten.

In de theorie leer je over de geschiedenis van reiki, de verschillende niveaus van reiki en de basisprincipes van de techniek. Je leert ook hoe je je energieveld kunt beschermen en te aarden tijdens een reiki-sessie.

Tijdens het praktische deel leer je hoe je de handposities kunt gebruiken om reiki toe te passen op jezelf en anderen. Je leert ook hoe je reiki op afstand kunt geven.

Reiki cursus kosten

Wanneer je een Reiki cursus volgt bij Plus Voor Jou, ontvang je naast persoonlijke aandacht een handboek waarin veel staat beschreven over Reiki geschiedenis, toepassingen en tips. De dag start rond 9 a 9:30 uur en eindigt rond 16:30 uur. Meer over de kosten van deze dag vind je hier. Uiteraard wordt er gezorgd voor thee, tussendoortjes en een vegetarische lunch.

Reiki als levensveranderende ervaring

Het volgen van een reikicursus kan een levensveranderende ervaring zijn en kan je helpen om een diepere verbinding met jezelf en anderen te creëren.

Geschiedenis van Reiki

Tijdens een Reiki-cursus leer je niet alleen hoe je Reiki kunt gebruiken, maar ook over de geschiedenis en filosofie van deze genezingsmethode. Je leert over de grondlegger van Reiki, Mikao Usui, en zijn principes van genezing en spirituele groei.

Reiki inwijding tijdens de cursus

Tijdens een Reiki-cursus ontvang je inwijdingen van je leraar. Dit helpt je je energetische systeem te openen en te versterken, waardoor je beter in staat bent om Reiki te gebruiken en door te geven aan anderen.

Persoonlijke groei met reiki

Veel mensen die Reiki beoefenen ervaren niet alleen fysieke ondersteuning, maar ook persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Door Reiki te beoefenen, kun je meer bewust worden van je eigen energie en je intuïtie, en kun je meer in contact komen met je innerlijke wijsheid en kracht.

Reiki en anderen helpen

Na het volgen van een Reiki-cursus ben je in staat om Reiki te gebruiken om anderen te helpen. Of je nu Reiki wilt gebruiken om je vrienden en familie te helpen, of om een professionele praktijk op te zetten als Reiki-beoefenaar, het is een krachtig hulpmiddel voor genezing en welzijn.

Ik start vandaag mijn Reiki-reis

Wil jij meer in contact komen met jouw innerlijk en het zelfhelendvermogen activeren?

Volg dan een Reiki cursus

Meer balans in jouw leven, op een natuurlijke manier

Dit is een afbeelding van Lenie van der Zande - Eigenaar Plus Voor Jou en COMM-ON+

Reiki voor ontspanning en welzijn

Ik ervaar een persoonlijke ontwikkeling en groei door Reiki te integreren in mijn leven. Het volgen van een Reiki-cursus kan ook voor jou een transformerende ervaring zijn, die je kan helpen bij persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling en het ontwikkelen van een krachtige tool voor genezing en welzijn. En Reiki is dan voor altijd bij je, altijd toegankelijk en als liefdevolle kracht in jou. Lees mijn verhaal hier.

reviews

Google 5 sterren review – Dhanush Many thanks to Lenie for offering me the Reiki Level 1 course in English, this was not part of the regular course, but she made the special effort to help me. The course was well structured with a good mix of theory and practice, and has been beneficial for me, and I hope to keep practising.

mijn praktijk

Locatie

Diedenweg 167, 6706 CP,
Wageningen

Ik maak nu een afspraak

Heel goed idee!

06 45 96 25 28

Openingstijden

Maandag- Donderdag: 19 uur – 21 uur
Vrijdag: 9 uur – 17 uur