06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Reiki is een oude en holistische vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op het overdragen van universele levensenergie via de handen om genezing, ontspanning en welzijn te bevorderen. Eigenlijk om meer balans in het leven te ervaren. Je kan het heel breed toepassen, toch neem je ook in overweging of het kan en mag.

Je mag Reiki geven als je eerste graad Reiki hebt ontvangen en zelf er achter staat om Reiki te geven aan een ander. In dit blog ga je iets meer ontdekken wanneer je Reiki mag geven en wat de richtlijnen kunnen zijn. Als je meer over Reiki behandelingen wilt weten, daar heb ik veel over geschreven op bijvoorbeeld deze pagina over de behandelingen. En wil je weten wat een Reiki Master kan betekenen, dan kun je even dit blog lezen, ook handig om te weten dat je niet alleen staat of gaat op het pad van Reiki.

Toestemming is de sleutel

Een van de meest belangrijke aspecten van het geven van Reiki is dat je altijd vraagt of de ontvanger wel Reiki wil ontvangen. Reiki is een vorm van energiewerk die gebaseerd is op vrijwillige wens om Reiki te ontvangen. Dus je weet dat de ander graag Reiki van jou wilt ontvangen. Je kan pas Reiki geven als je de inwijding hebt gehad. Minimaal de eerste graad van het Usui healing systeem. Daarvoor kun je een Reiki cursus volgen bij Plus Voor Jou. Ik zorg voor een hele fijne dag waarin je veel uitleg krijgt over Reiki en het Healing System.

Wanneer mag je Reiki geven?

Het moment is er altijd, elk moment van de dag, de energie is altijd beschikbaar en kan op elk moment worden geactiveerd. Het gaat er eerder om, ben je er klaar voor? Wil je Reiki geven? Wil je Reiki ontvangen? En waarom wil je Reiki ontvangen? Hieronder zie je een paar voorbeelden wanneer je Reiki wilt geven of ontvangen.

Bij ziekte en gezondheid

Het is onvoorstelbaar hoe fijn het om deze methode toe te passen bij zowel fysieke als emotionele gezondheidsproblemen. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, stress, angst en andere vormen van ongemak. Het is echter geen vervanging voor medische behandeling en mag nooit als enige behandeling worden beschouwd.

Voor zelfgenezing

Het mooie van Reiki is dat je het op jezelf kunt toepassen. Door zelf Reiki te geven, kun je dagelijkse zelfzorg beoefenen en je eigen welzijn bevorderen. Hoe fijn is het als je dat altijd beschikbaar hebt.

Bij dieren en planten

Reiki kan niet alleen op mensen worden toegepast, maar ook op dieren en zelfs planten. Het kan helpen om het welzijn van je huisdieren te bevorderen en kan worden gebruikt om planten te vitaliseren. Het klinkt raar, ik weet het, maar het is echt waar.  Je zult verstelt staan wat er allemaal mogelijk is als je Reiki energie laat stromen.

Tijdens meditatie

Tijdens een meditatie verhoogt de energie en bevordert diepe ontspanning wanneer je Reiki energie laat stromen. Door je aandacht te laten gaan naar je energie, kom je ook in een fijne staat van zijn, jouw meditatie ervaar je als dieper. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, alles heeft oefening nodig. Je activeert en traint jouw ‘aandachtspier’.

Als aanvulling op andere behandelingen

Reiki kan veilig worden gecombineerd met reguliere medische behandelingen. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op andere therapieën en genezingsmethoden.

En dit is nog lang niet alles. Ik gebruik het ook om bijvoorbeeld mijn huis of kamers te reinigen. Dat leer je allemaal in de Reiki tweede graad cursus.

Zelf Reiki leren en Reiki behandelingen

De vraag Wanneer mag je Reiki geven? Is in dit blog aan boed gekomen. Heb je interesse om Reiki te integreren in je leven, dan volg je eerst een cursus Reiki eerste graad en vaak gevolgd door Reiki tweede graad. Tijdens de tweede graad cursus leer je de symbolen gaan gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in het leren van Reiki of het ondergaan van een Reiki behandeling, zijn er diverse opties. Het beoefenen van Reiki kan iedereen leren, ongeacht je achtergrond.

Reiki behandeling

Voor Reiki behandelingen kun je contact opnemen en een online een afspraak maken. Dat kan een enkele sessie zijn of een reeks behandelingen waarbij jij jezelf kan helen door vaker in te zoomen in aparte sessies om te werken aan jezelf. Ben je niet bekend met Reiki en wil je graag uitleg tijdens een korte sessie? Dan kun je kiezen voor een half uur. Ik vertel je dan veel over Reiki en je ontvangt een korte behandeling.

Ik hoop dat ik je met dit blog een beetje verder hebt geholpen, mocht je nog vragen hebben, dan kun je gerust contact op nemen. Ik zie jou.

“Een waardevolle aanvulling op je welzijn, je persoonlijke ontwikkeling en balans en harmonie in je leven”

Reiki ervaren

Misschien kun je ook de kracht van Reiki ontdekken, stress verminderen en lezelf energieker voelen. Boek eenvoudig online je afpsraak

Reiki leren

Wil je leren en integreren in je leven? Zodat je je zelfhelend vermogen activeert? Volg dan een cursus Reiki. Bekijk hier de eerst volgende beschikbare data. 

Wanneer mag je Reiki geven