06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Het pad van de Reiki Master: Wat doet een Reiki Master

Als Reiki-beoefenaar krijg ik vaak vragen over Reiki master-zijn. Wat deze rol nu precies inhoudt is een vraag die op mijn pad komt. Er bestaat soms verwarring over de term ‘Master’ en dit is dat er een vorm van hiërarchie is. Ik wil je nu al vertellen dat een Reiki master gelijk is aan ieder ander. Tijdens mijn Reiki 1 en Reiki 2 cursussen begin ik daar mee, wij zijn gelijk. Het master-zijn geeft simpelweg aan dat ik een stapje verder ben op mijn spirituele pad. In dit blog lees je kort over wat Reiki is, daarover vind je namelijk veel op mijn site. En hier ga ik dieper in op ‘Wat doet Reiki master’. Lees je mee?

Wat is Reiki en wat doet de Reiki master

Dit helende systeem in het kort, dan is Reiki een eeuwenoude Japanse techniek voor stressvermindering en ontspanning. Het woord ‘Reiki’ betekent universele levensenergie’ en het wordt doorgegeven via de handen van beoefenaar naar de ontvanger. Je leest veel over de behandelingen in en hoe een Reiki behandeling eruit ziet en voor jou kan werken op deze pagina.

Nu richt ik me op de Reiki master. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, een Reiki master is geen heerser over anderen. Het woord heerser is bij mij iets wat direct in de allergiezone schiet. De titel in de wereld van Reiki geeft meer aan dat je met toewijding anderen op hun eigen Reiki-reis helpt (als je bij mij de cursus hebt gevolgd ondersteun ik jou). Als master sta je niet boven iemand, maar ben je eerder een gids tijdens de verkenning en verdieping.

Wat zijn de verantwoordelijkheden

Een master heeft verschillende verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan het geven van Reiki-cursussen (en ook dat is altijd een keuze, ga je wel of geen trainer worden, dat is aan de master).

Het delen van de kennis en technieken die ik heb geleerd van mijn master geef ik graag door, zodat de cursisten zelf Reiki kunnen beoefenen. Dat ik dit pad zou bewandelen had ik ook niet kunnen bedenken. Het overkomt je, je weet dat je verder wilt. Mijn pad was op een bepaald moment helder, ik wilde doorgeven en anderen verder helpen met de Reiki cursussen en in de praktijk. Ik deel mijn ervaring en begrip om anderen te helpen groeien. Daarom is een cursus Reiki een persoonlijke reis voor iedere cursist. Dat is een van de redenen waarom mijn groepen klein zijn.

Symbolen en mantra’s

Een ander voorbeeld van het Reiki master zijn, is het begrip van symbolen en mantra’s die de kracht van Reiki versterken. Ik pas symbolen toe tijdens de inwijdingen. En ik geef ze door respectvol en integer aan mijn cursisten tijdens de Reiki 2.

Tot slot nog een essentiële rol is het bieden van begeleiding en ondersteuning aan mijn cursisten. We weten dat spirituele groei persoonlijke reis is. Dan kan je tegen dingen aan lopen. Ik ben er om vragen te beantwoorden en ervaringen te delen. Weet ik het niet? Dan zoek ik het op of dat doen we samen. Wat een Reiki master doet is eigenlijk een soort metgezel zijn op het spirituele pad van anderen.

Wat doet een Reiki master voor jou na Reiki eerste of Reiki tweede graad

Tijdens mijn cursussen benadruk ik herhaaldelijk de gelijkheid van alle deelnemers en dat  ik klaar sta klaar voor begeleiding onderweg.

Ben je geïnteresseerd in een cursus? Dan lees je hier de nieuwe cursusdata

Wil je meer weten over Reiki en de rol van een Reiki Master?

Lees verder op mijn website en ontdek de genezende kracht van universele levensenergie.

Jouw energie versterken met de kracht van Reiki, je leven verrijken, het is mogelijk”

Reiki ervaren

Misschien kun je ook de kracht van Reiki ontdekken, stress verminderen en lezelf energieker voelen. Boek eenvoudig online je afpsraak

Reiki leren

Wil je leren en integreren in je leven? Zodat je je zelfhelend vermogen activeert? Volg dan een cursus Reiki. Bekijk hier de eerst volgende beschikbare data. 

Wat doet een Reiki master Raak geinspireerd met wat engelse woorden wat reiki cursus kan doen voor je