06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

De Betekenis van Reiki – Universele levensenergie in actie

In dit blog duiken we dieper in op de essentie achter Reiki als universele levensenergie. Ontdek de oorsprong van Reiki, de principes die het ondersteunen en de diepere betekenis die het kan hebben in je leven. Zie hoe universele levensenergie in actie komt zodra jij ermee bezig gaat of jezelf laat behandelen.

De oorsprong van Reiki

Reiki vindt zijn oorsprong in Japan en werd ontdekt en ontwikkeld door Dr. Mikao Usui aan het einde van de 19e eeuw. Usui bestudeerde oude geschriften en onderging een spirituele reis om de sleutel tot heling en verlichting te vinden. Uiteindelijk ontving hij de Reiki-energie op de berg tijdens een langdurig vasten en meditatie. 21 dagen lang! Hij ontving de symbolen op die berg. Hij ontwikkelde een systeem om anderen te leren hoe ze deze energie kunnen ontvangen en gebruiken om het zelfhelend vermogen te activeren. Tot op de dag van vandaag wordt dit systeem gebruikt over de hele wereld ‘The Usui system of natural healing’. Dit Reiki systeem is een manier om universele levensenergie in actie stand te krijgen, in jou.

De principes van Reiki

Reiki is gebaseerd op vijf principes die als een leidraad kan zijn voor het beoefenen van Reiki en om Reiki in je leven te integreren. Een ontwikkeling van een gezonde levenswijze. Deze principes, ook wel de vijf Reiki-leefregels genoemd, zijn:

  1. Wees niet boos – Door boosheid los te laten, krijg je ruimte om te accepteren dat iets is zoals het is
  2. Maak je geen zorgen – Zorgen en angst loslaten en vertrouwen te hebben in onszelf en het universum
  3. Wees dankbaar – Dit herinnert ons eraan om dankbaarheid te uiten voor alles wat we hebben en ontvangen in ons leven
  4. Werk hard (aan jezelf) – Dit motiveert om verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen welzijn en actief te werken aan onze persoonlijke groei, ook wel benoemd als Doe je plicht
  5. Wees liefdevol naar je medemens – Dit principe benadrukt het belang van mededogen en vriendelijkheid, pas je dit toe dan maak je het leven voor jezelf en anderen licht en vriendelijk

De diepere betekenis van Reiki

Reiki gaat verder dan alleen het beoefenen van de methode die Usui ons bracht. Het gaat ook over een veel diepere betekenis. Over de verbinding met het universum en de kracht die in ons allemaal stroomt. Dat is de universele levensenergie in actie. Reiki herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel.

Het beoefenen van Reiki geeft je de gelegenheid tot zelfontdekking en spirituele groei. Het helpt je om blokkades en oude patronen los te laten, zodat je je kan openstellen voor de stroom van universele levensenergie. Het nodigt uit om te vertrouwen op onze intuïtie, ons hart te volgen en in harmonie te leven met de natuurlijke stroom van het leven.

Reiki herinnert ons eraan dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons welzijn en dat we de kracht hebben om ons leven vorm te geven. Het moedigt ons aan om bewust te worden van onze gedachten, emoties en gedragingen, zodat we deze kunnen transformeren en in lijn kunnen brengen met onze diepste waarden en intenties.

Door Reiki te omarmen en in ons leven te integreren, kan je meer verbondenheid, vreugde en vervulling ervaren. We kunnen de helende kracht van universele levensenergie in actie zien en de positieve impact ervan op onszelf en anderen waarnemen.

Reiki is niet alleen een helende techniek, maar een levensfilosofie die ons uitnodigt om dieper te kijken naar onszelf en ons handelen en te verbinden met de universele levensenergie. Het doen van Reiki geeft je een mogelijkheid om meer balans in je leven te ervaren, jezelf te kunnen helen door een vergroot zelfhelend vermogen en ook spirituele groei kan ervaren. Door Reiki te omarmen, kun  je een diepere betekenis in het leven ontdekken en de wereld ene beetje mooier maken.

 

Plus Voor Jou, voor meer balans in je leven

In mijn praktijk universele levensenergie in actie

The Usui system of natural healing, dat is mijn basis in de praktijk Plus Voor Jou. Ik pas regelmatig Reiki toe tijdens de diverse massages die ik aanbied. Het zijn holistische behandelingen waardoor je je verkwikt voelt na een behandeling. Je voelt je energieker en verfrist.

 

Voel je welkom bij Plus Voor Jou en ervaar meer balans in je leven

Het gaat erom dat je kiest wat bij je past, wat je nodig hebt. Dat kan Aromatouch, SOC of Reiki zijn. Wat een eenvoudige manier is om jezelf te verrijken is Reiki leren toepassen en met een cursus leren hoe je Reiki kan integreren. Je leert dan dat Reiki eenvoudig is om het zelfhelend vermogen te verhogen. Op de platform Internationale Vrouwendag lees je de ervaringen over een Reiki cursus.

Wil je meer weten over de cursussen?

Kijk gerust eens rond op de site, bel me, mail me, ik sta voor je klaar. Wil je eerst even de praktijk ‘voelen’, ook dat is oké. Voel je welkom. Kijk hier voor de cursussen.