06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Er zijn veel manieren op op een alternatieve manier jezelf te ondersteunen in een genezingsproces. Reiki is een holistische therapie en richt de aandacht op het herstellen van energetische balans en dus ook het bevorderen van welzijn. Naast de voordelen en effecten van een Reiki behandeling kun je je afvragen of de kosten van een Reiki behandeling de moeite waard zijn. Ik ga er hier dieper op Hoe duur is een Reiki behandeling en de factoren die de kosten van een Reiki sessie beïnvloeden. Daarbij laat ik je ook een beeld geven of het dan ook echt duur is.

Reiki The Usui System of Natural healing

Reiki is een holistische benadering van genezing die uit Japan afkomstig is en bestaat al meer dan honderd 100 jaar, herontdekt in Japan door Mikao Usui. In een artikel op Damespraatjes is mijn praktijk Plus Voor Jou als voorbeeld gesteld om uit te leggen Wat Reiki is en wat het voor je kan betekenen.

Het is de energie en kracht die ons omringt en door ons heen stroomt. Het systeem, The Usui System of Natural Healing, die kan ondersteunen om die energie weer te laten stromen. Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hier meer over. Deze universele levensenergie heeft ook de kracht om blokkades in het lichaam op te heffen en het zelfhelend vermogen weer te activeren. Wanneer je zelf Reiki kan toepassen kan je bij jezelf ook stress verminderen.

Factoren die de kosten van een Reiki behandeling beïnvloeden

 • Ervaring van de Reiki behandelaar
  De ervaring en kwalificaties van de Reiki-beoefenaar kunnen de prijs beïnvloeden. Meer ervaren beoefenaars kunnen hogere tarieven vragen vanwege hun expertise en trackrecord.
 • Locatie
  De locatie van de Reiki praktijk speelt een rol bij het bepalen van de prijs. Praktijken in stedelijke gebieden met hogere kosten van levensonderhoud hebben vaak hogere tarieven dan die op meer landelijke locaties.
 • Sessieduur
  Reiki sessies kunnen variëren in duur, vaak variërend van 30 minuten tot een uur of meer. Langere sessies kunnen doorgaans hogere kosten met zich meebrengen.
 • Extra diensten
  Sommige Reiki-behandelaars bieden aanvullende diensten, zoals chakra-balancering, werken met kristallen, klankschalen en essentiële oliën. Ook kunnen andere holistische vormen worden gebruikt zoals de Lichaam Reset Methode en Emotional Freedom Technique. Deze extra’s kunnen de totale kosten verhogen. Boek je een Reiki behandeling bij Plus Voor Jou? Dan heb je, als het goed voor jou voelt en als het bij de klachten past, ook deze extra’s.

Is een Reiki sessie duur?

Het is een vraag die door iedereen anders kan worden gezien of een Reiki behandeling als duur wordt bestempeld. Het is afhankelijk van de individuele situatie. Kijkend naar het mogelijk effect dat je kan hebben, op langere termijn en na meerdere sessies, dan is Reiki behandeling niet duur. Want je gezondheid en welzijn, meer balans in je leven, is onbetaalbaar.

Of een Reiki sessie als duur wordt beschouwd, is uiteindelijk een persoonlijke overweging. Het is belangrijk om de waarde die je aan Reiki toekent af te wegen tegen de kosten die je bereid bent te betalen. Als Reiki positieve resultaten oplevert en bijdraagt aan je welzijn, kan het een investering in je gezondheid en balans zijn die de kosten ineens veel onbelangrijker.

Ik wil graag transparant zijn over de tarieven, daarom wordt bij iedere behandeling vermeld wat de tarieven zijn.

"Aromatouchmassage met oliën van DoTERRA, voor meer balans in je leven"

Meer weten over de oliën van DōTERRA

Kom meer te weten over deze prachtige producten tijdens een workshop. Je leert meer over hoe ze jou kunnen ondersteunen in het dagelijks leven en hoe ik de oliën gebruik voor een behandeling.

Wellness Advocate

Wil je zelf een account bij DōTERRA, dan kun je dat via mij regelen. Ik ben wellness advocate, je vindt meer hier. Ik help je heel graag.

Reiki geven en Reiki ontvangen zie je hier op dit beeld. Gemaakt bij Plus Voor Jou met toestemming van betrokken deelnemers