06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Hou de vakantie vibe vast

Na een ontspannen vakantie wil je dat gevoel van rust en vernieuwing graag vast houden. Ook als het dagelijkse leven weer begint. Wat ik een krachtige manier vind om die vakantie vibe niet te vergeten, is door bijvoorbeeld te eten wat je op je favoriete vakantieadresje at. Maar je kunt ook nieuwe ochtendrituelen bedenken. En daarbij kunnen essentiële oliën een heerlijke rol spelen. Door je zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn te vergroten. In dit blog deel ik welke oliën je ochtendroutine kunnen verrijken om die vakantiesfeer nog lang vast te houden. Essentiële oliën voor een verfrissend ochtendritueel kunnen jou helpen deze vibe vast te houden. Lees je mee?

DōTERRA Lemon

Lemon: Verfrissend en energiegevend

Lemon olie is een perfecte start van de dag. Deze olie staat bekend om zijn opbeurende en verfrissende werking, Dat helpt om de dag met energie en helderheid te beginnen. Voeg een paar druppels citroenolie toe aan een diffuser of inhaleer de geur direct om een gevoel van frisheid en vitaliteit te ervaren.

Lavendel: Rust en in balans

Lavendel is helpend voor een ontspannen start van de dag. Vooral als je merkt het gevoel van gejaagdheid, stress en werkdruk langzaam weer terugkeert. Deze olie kalmeert de geest en helpt je om rustig en gefocust te blijven. Een gevoel dat je misschien hebt ervaren tijdens rustige momenten op vakantie. Misschien ruik je de lavendelvelden van Frankrijk weer? Visualiseer dit.

dōTERRA lavender
DōTERRA peppermint Essentiële oliën voor een verfrissend ochtendritueel

Pepermunt: Verkwikkend fris

Pepermunt werkt verkwikkend en helpt bij het helder denken, perfect voor ochtenden waarop je extra energie nodig hebt. Deze olie stimuleert je zintuigen en kan je helpen om met een frisse blik aan je dag te beginnen, alsof je net uit een duik in de zee bent gekomen.

Wild Orange: De olie van het leven, opbeurend en versterkend

Wild orange is als een zonnestraal en is een flesje vol positiviteit, wat je helpt om die zomerse vibe vast te houden. Deze olie is geweldig voor een positieve start van de dag. Zo kan je de vrolijkheid en zorgeloosheid van de vakantie nog even vasthouden.

Essentiële oliën voor een verfrissend ochtendritueel Wild orange

Eucalyptus: Adem in adem uit…

Eucalyptus opent je luchtwegen en helpt je om diep en vrij te ademen. Dit kan vooral nuttig zijn als je terugkeert naar een drukke, stressvolle omgeving en liever de kalme, vrije ademhaling wilt behouden. Die heb je wellicht hebt ervaren tijdens de vakantie.

“Op een natuurlijke wijze je vakantie vibe behouden, essentiële oliën en meditatie helpen

Lemon tip voor toepassing

Meng 1 druppel met een groot glas water (let op: dit geldt voor DōTERRA Lemon die je kan en mag innemen)

Tip voor gebruik lavendel

Masseer een paar druppels lavendelolie op je polsen of slapen tijdens je ochtendroutine voor een moment van innerlijke rust. Welke affirmatie past bij jou om die de hele dag vast te houden? “Ik neem de tijd, doe het op mijn manier en ik ben goed zoals ik ben.” Dat kan een voorbeeld zijn van een affirmatie. Bedenk er een voor jezelf die bij je past. Je lees in het blog Jezelf leren uiten en opkomen voor jezelf met Reiki hoe dat kan helpen de dag fris te starten.

Dit is een leuke tip voor peppermint

Voeg een druppel pepermuntolie toe aan je ochtendthee of diffuse het tijdens je ochtendmeditatie om je geest en lichaam op te frissen (let op: dit geldt voor DōTERRA Peppermint die je kan en mag innemen)

The wild in you met Wild Orange - tip

Combineer Wild orange met een dragerolie voor een verfrissende ochtendmassage of voeg een paar druppels toe aan je douchegel. In het blog vertel ik je meer hoe je The Wild in You kan stimuleren in de herfst met deze essentiële olie. 

Eucalyptus voor in de diffuser - tip

Diffuse een paar druppels in de vroeg ochtend tijdens je ochtendritueel om je geest en lichaam te verfrissen.

Meditatie en Reiki

Door te mediteren met de geuren of door jezelf een Reiki zelfbehandeling te geven, is de start van de dag rustig. Integreren van meditatie en Reiki in je ochtendritueel hoort na een tijdje er net zo bij als tanden poetsen. Het creëren van een nieuw ochtendritueel met essentiële oliën kan dit aanvullen. Essentiële oliën voor een verfrissend ochtendritueel kunnen dan echt wonderen doen.

Probeer verschillende combinaties en ontdek welke rituelen nu het beste bij jou passen om de dag te beginnen met een fris en opgewekt gevoel.

Opmerking, sommige oliën van DōTERRA kunnen fototoxisch zijn. Smeer ze daarom op een plek die niet aan zonlicht wordt blootgesteld.

Dit is een afbeelding van op elkaar gestapelde stenen - balans in je leven