06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Essentiële olieflesjes in hun tweede levensfase

Wanneer je vaak essentiële oliën gebruikt heb je waarschijnlijk ook nog wel eens een flesje leeg. Daar kun je iets mee doen. In dit blog lees je hoe het hergebruiken van essentiele olieflesjes in zijn werk gaat.

DōTERRA oliën zijn niet alleen bekend om hun vele voordelen en gebruik toepassingen, maar ook om de goede verpakkingen. De flesjes! Deze zijn te goed om weg te gooien als ze leeg zijn, ontdek hoe je deze flesjes kan hergebruiken. Daarmee zet je ook een stap in de richting van een duurzamer leven.

Verwijder het etiket

Voordat je het essentiële olieflesje hergebruikt, is het belangrijk om alle etiketten er af te halen. Daarbij kan helpen het flesje in warm water te laten weken, waardoor de lijm op lost en je het etiket er voorzichtig af kan halen.

Maak het flesje schoon

Om ervoor te zorgen dat je hergebruikte flesje volledig schoon is van resten van de essentiële oliën, moet je het flesje goed reinigen. Volg deze eenvoudige stappen om het doel te bereiken:

  1. Spoelen met warm water

Spoel het flesje goed uit onder warm water, om de overgebleven oliën te verwijderen. Daarmee voorkom je vermenging van twee verschillende oliën en wordt de inhoud van het flesje weer zuiver.

  1. Gebruik een bath bar

Gebruik de bath bar (mijn voorkeur is Serenity) of een paar druppels lemon, of On Guard (ik schreef in een eerder blog dat dit een fijne reinigende olie is, zowel intern als extern, voor oppervlakken en reinigen lucht) om het flesje goed te reinigen, doe de bath bar langs je handen halen. Zorg dat het flesje goed in gesopt wordt, vul het flesje met de zeep en warm water en laat een paar minuten staan. Spoel het flesje vervolgens opnieuw goed af, zodat er geen zeep resten achterblijven.

  1. Steriliseer indien nodig

Als je extra zekerheid wilt, kun je het flesje steriliseren door het kort te koken in water. Laat het daarna volledig drogen, voordat je het hergebruikt.

Hergebruiken van essentiële olieflesje: Vullen maar

Het hergebruiken van olieflesje kan beginnen, tijd om te vullen met je favoriete etherische olie. Of je kunt het flesje bewaren voor later gebruik. Zorg ervoor dat je het flesje labelt na vullen, zodat je gemakkelijk weet welke olie in het hergebruikte flesje zit. Zo kun je mixen, een blend maken van jouw favoriete essentiële oliën en kan overal flesjes neerzetten die je hebt gevuld met oliën. Zo heb je er een op het nachtkastje, in de keuken, in de badkamer, op je bureau… zonder nieuwe te moeten kopen. Je verdeelt gewoon de inhoud van een nieuw flesje. Leuk etiket erop en klaar! 😊 Ik heb er ook een video van gemaakt, toen ik zelf aan de slag ging.

“Oliën van DoTERRA, laat de natuur zijn werk doen

De tips hergebruiken van essentiële olieflesjes op een rij

  • Mix en match: Meng verschillende etherische oliën om je eigen gepersonaliseerde blends te maken.
  • Cadeautjes: Geef zelfgemaakte etherische olie blends als cadeau in hergebruikte dōTERRA-flesjes.

Het hergebruiken van essentiële olieflesjes is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het zorgt er ook voor om creatief bezig te gaan met etherische oliën. Dus, de volgende keer dat je een dōTERRA-flesje leeg is, denk er eens over na hoe je op een duurzame en creatieve manier de flesjes kunt hergebruiken.

Flesje Essentiële olie dōTERRA hergebruiken essentiële olieflesjes