06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Voor een natuurlijke balans en ondersteuning in het leven

Ontdek de kracht van essentiële oliën en de diffuser

Ben je op zoek naar balans en natuurlijke ondersteuning in je leven? Lees even verder, want in dit blog ontdek je de kracht van essentiële oliën en het gebruik van de diffuser. Je leer meer over de 10 basis olien van dōTERRA en hoe ze je kunnen helpen om een gevoel van harmonie en welzijn te ervaren. Of je nu behoefte hebt aan ontspanning, energie, focus of een goede nachtrust, essentiële oliën kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine.

Essentiële oliën, de 10 basis oliën van dōTERRA kan je gebruiken in de diffuser, topisch of innemen (niet alles en let ook op fototoxisch zijn of niet) kunnen een waardevolle aanvulling zijn. Slechts een paar druppetjes heb je nodig om heerlijke geur te verspreiden of jezelf te verwennen en te laten ontspannen. Ben je op zoek naar balans en natuurlijke ondersteuning in het leven, dan kunnen ze je helpen. Of je nu behoefte hebt aan ontspanning, energie, focus of een goede nachtrust, er is altijd een olie die bij jouw behoeften past.

Je kan experimenteren met verschillende oliën, jouw mix maken en ontdekken welke geuren en toepassingen het beste bij jou passen. Creëer een harmonieuze omgeving en geniet van de voordelen die essentiële oliën te bieden hebben. en deze basis set van 10 oliën is de perfect manier om te starten met deze natuurlijke onderstuning. Want hierme ekun je heel veel mooie blends maken en toepassen voor verschilledne doeleinden. 

Lees je mee? 

 

Ontdek de voordelen van de 10 basis oliën en hun toepassingen

“Jezelf op een natuurlijke manier kan ondersteunen, met producten die met zorg voor natuur en mens zijn vervaardigd

Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en is perfect voor momenten van ontspanning en rust. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser en geniet van de rustgevende geur die je helpt om stress te verminderen en een gevoel van kalmte te bevorderen. Dit is ideaal voor het creëren van een ontspannen sfeer in de slaapkamer voor het slapengaan. Een druppeltje in je handen en aanbrengen op bijvoorbeeld je hals doet wonderen. Er kan zoveel met Lavendel, ik schreef er dit blog over, hoe bijvoorbeeld kan helpen bij het zoeken naar jouw levensdoelen.

Pepermunt

Heb je behoefte aan een energieboost en mentale helderheid? Dan is pepermuntolie de perfecte keuze. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser en adem de verfrissende geur in. Pepermuntolie kan je helpen om je energiek en gefocust te voelen, vooral tijdens drukke werkdagen of studiemomenten. En deze olie is zo krachtig, dat wanneer je het bij hoofdpijn in je nek aanbrengt, slechts een druppel, je ruimte krijgt en verlichting ervaart. kom je bij mij in de praktijk voor een bijvoorbeeld een Aromatouch- behandeling, dan mag je het zelf ervaren.

Lemon

Als je op zoek bent naar een opwekkende en verfrissende geur, dan is lemon een geweldige keuze. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser en geniet van de verkwikkende geur die je stemming kan verbeteren en je een gevoel van positiviteit kan geven. Lemon werkt reinigend en is ook een natuurlijke luchtverfrisser en kan helpen om een frisse en schone omgeving te creëren. Ik start elke ochtend met een druppel lemon in een gls lauw warm water, dat reinigt en is effectiever dan 1 schijfje citroen.

Frankincense

Frankincense ofwel wierookolie. Wat een kanjer! Het staat bekend om zijn aardende en kalmerende eigenschappen. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser en geniet van de warme en rustgevende geur. Frankincense kan je helpen om een gevoel van innerlijke rust en balans te vinden, vooral tijdens meditatie- of yogasessies. Smeer in je nek, ruik de diepe geuren en het komt in diepere lagen van jezelf. De olie wordt uit de hars van de boom gemaakt, de tranen van de boom, die helen de boom bij een wond of beschadiging. Zo heelt deze rijke olie jouw emotionele wonden.

Tea Tree

Tea Tree staat bekend om zijn reinigende en zuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij huidproblemen en het bevorderen van een gezonde huid. Breng een druppel aan op een wattenschijfje en dep het op de probleemgebieden van je huid. Het ondersteunt een gezond immuunsysteem.

Oregano

Oregano heeft sterke antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Voeg een druppel toe aan een glas water of neem het in met een vegetarische capsule voor interne ondersteuning. Het is een hete olie, let dus op!

On Guard

On Guard, de blend die alleen door DoTERRA wordt gemaakt, is een krachtige mix van essentiële oliën die bekend staat om zijn ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Het kan helpen om je lichaam te beschermen tegen omgevingsbedreigingen. Voeg een paar druppels toe aan een diffuser om een gezonde omgeving te creëren of breng het aan op je polsen voor ondersteuning gedurende de dag. In een eerder blog schreef ik hoe OnGuard je immuunsysteem een boost kan geven. 

Deep Blue

Deep Blue, een krachtpatser en een verzachtende mix in een potje. Deze blend kan helpen bij het verzachten van spieren en gewrichten na fysieke inspanning of bij gewoon spierpijn of pijnlijke gewrichten. Breng het aan op de gewenste plekken en masseer zachtjes in voor verlichting en ontspanning. Hij kan in de diffuser, maar ik zou het eerder alleen smeren daar waar nodig. Je kan het ook verdunnen met een beetje gefractioneerde kokosolie en dan inmasseren op de pijnlijke plekken.

Air

Air is een verfrissende mix van essentiële oliën die kan helpen bij het bevorderen van een gezonde ademhaling. Stel je eens voor, een nacht zonder snurken… Het kan verlichting bieden bij tijdelijke ademhalingsproblemen. Breng het aan op de borst of voeg het toe aan een diffuser voor een verkwikkende ademhaling.

ZenGest

Elke blend DoTERRA heeft een naam gekregen met de functie van de blend. Zo is ZenGest een brenger van Zen in je diGESTie. Zengest is de combinatie van gember, pepermunt, dragon, venkel, karwij, koriander, anijs.  Deze oliën samenvoegen versterkt de werking. Samen worden ze een krachtige blend en ondersteunen ze het spijsverteringssysteem. Neem een druppel op de hand bij buikpijn en he verzacht. Deze is ook in te nemen met een hoeveelheid water. Lees altijd de gebruiksaanwijzingen op de verpakking, op de site van Doterra of vraag meer informatie aan jou Wellnessadvocate (de persoon die jou heeft ingeschreven).

Wil je meer weten over essentiële oliën, de diffuser en hoe ze jou kunnen ondersteunen in je zoektocht naar balans en welzijn? Neem contact met me op of bezoek mijn website voor meer informatie en om je eigen doTERRA-account aan te maken. Samen kunnen we jouw reis naar natuurlijke ondersteuning en balans in het leven verkennen.

 

Blogs over Reiki, massages en andere therapieën en over de 10 basis oliën van Doterra