06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

De wind, een krachtige en onvoorspelbare metgezel die ons leven beïnvloedt op manieren die we vaak over het hoofd zien. Het is als een metafoor voor de keuzes die we maken in het leven: meegaan met de wind of onze eigen koers bepalen. In deze snelle wereld waarin we constant worden blootgesteld aan externe invloeden, is het een voortdurende strijd om te beslissen of we willen meedeinen op de golven van de samenleving of dat we standvastig willen zijn en onze eigen weg willen banen. Heel belangrijk daarbij is dat je af en toe daar stil bij staat (ik scheef erover eerder het blog over de herfst en de tijd om stil te worden en ruimte voor innerlijke groei te ervaren). Lees je mee hoe ik het ervaar om mee te deinen of juist tegen de wind in te gaan?

Meedeinen

Meedeinen met de wind heeft zijn eigen charme. Het is als een zorgeloze dans waarin we ons laten leiden door de bries van het leven. Het betekent meegaan in de trends, verwachtingen en normen die de maatschappij voor ons heeft uitgestippeld. Het biedt een gevoel van conformiteit en sociale acceptatie, waarbij we ons in de schaduw van de meerderheid bevinden. Het is een comfortabele keuze, de vraag die je af en toe mag stellen, is of je op deze manier echt doen wat we willen en waarvoor je hier op aarde bent.

Eigen koers bepalen

Aan de andere kant heb je de mogelijkheid om je eigen koers te bepalen. Het is als zeilen tegen de wind in, een uitdagende maar bevredigende ervaring. Het betekent keuzes maken die authentiek zijn voor wie je werkelijk bent, zelfs als dit betekent dat je tegen de huidige stroming ingaat. Het vergt moed, vastberadenheid en een sterk gevoel van zelfbewustzijn. En doorzettingsvermogen! Maar het biedt uiteindelijk de beloning van een diepere voldoening, het gevoel dat we trouw zijn gebleven aan onszelf, ongeacht de voelbare, externe druk.

Vrije tijd

Vrije tijd, een kostbaar goed dat we vaak verwarren met tijd hebben om onszelf te ontwikkelen. Meegaan met de wind betekent vaak het omarmen van vrije tijd in de vorm van ontspanning en afleiding. Het is het najagen van plezierige activiteiten zonder veel diepgang. Aan de andere kant impliceert tijd hebben om jezelf te ontwikkelen een bewuste keuze om die vrije tijd te gebruiken voor persoonlijke groei. Het kan het nastreven van leren, het ontwikkelen van iets nieuws of het verkennen van creatieve activiteiten omvatten.

Meedeinen of eigen koers

In de eeuwige strijd tussen meedeinen met de wind en onze eigen koers bepalen, en tussen vrije tijd en tijd hebben om onszelf te ontwikkelen, ligt de sleutel tot een gebalanceerd en vervullend leven misschien in het vinden van het juiste evenwicht. Soms is het goed om de wind te volgen en te genieten van vrije tijd, maar op andere momenten is het essentieel om onze eigen koers te bepalen en tijd te besteden aan persoonlijke groei. Het is een voortdurende reis van zelfontdekking en het navigeren door de wisselende winden van het leven.

Eigen koers en af en toe een wind

Reiki ervaren

Misschien kun je ook de kracht van Reiki ontdekken en je eigen innerlijke kompas volgen, net zoals ik deed tijdens die betoverende herfstwandeling.

Reiki leren

Wil je leren en integreren in je leven? Zodat je je zelfhelend vermogen activeert? Volg dan een cursus Reiki. Bekijk hier de eerst volgende beschikbare data.

 

 

Reiki universele levensenergie in actie hoofd vrouw met handen op voorhoofd