06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Op 14 mei 2024 waren mijn man Robert en ik uitgenodigd voor een bezoek aan Jikiden Reiki instituut, Kyoto – Japan.

Het adres: 92 Ayanokoji-Aburanokoji Nishiiru Shimogyo-ku, Kyoto, 600-8478, Japan. En wat bleek? Ons hotel bleek op een steenworp afstand te liggen van dit instituut. Dat maakte het zoeken naar het Jikiden Reiki instituut in Kyoto een stuk eenvoudiger.

Als je verwacht een groot gebouw, een universiteit of een leslokaal binnen te stappen, zul je van een koude kermis thuiskomen. Het bedrijvige instituut ligt in een straat zoals vele straten van Kyoto en is een woonhuis boven en beneden het instituut. Met een prachtige, kleine Japanse tuin. En wij waren de gelukkige, dat we daar een Reiki behandeling mochten ontvangen. Een Reiki behandeling in Japan is toch een stuk verschillend dan de westerse Reiki behandeling. Het heeft allemaal hetzelfde doel, helen op energetisch niveau, door middel van palmhealing, maar er is een aantal technieken anders. Lees je mee?

Kennismaking Reiki therapeuten

Vandaag begon ik de dag met een lichte onrust. “Zou alles wel verlopen zoals ik had gehoopt? Zou het lukken om in het Jikiden Reiki instituut een sessie te krijgen en achteraf met de therapeut te spreken?” Dat ging er door mij heen. Ook al was de afspraak gemaakt, het zou kunnen dat er iets mis zou gaan. Het ontvangen van mails vanuit Japan, de afspraak inplannen, het lijkt zo simpel, maar lukt het ook, een behandeling ontvangen in Japan van een Reiki therapeut. Beren op de weg in Japan door controle drang.

Maar eerst stond er een fietstocht door Kyoto op de planning. Eigenlijk was er geen beter moment om erna een ontspannen reikibehandeling te ontvangen.

Voorkant Jikiden Reiki instituut, Kyoto Japan

Aankomst Jikiden Reiki instituut

Bij aankomst voor de paarse luifel van het instituut, maakten we een paar foto’s. We belden aan en hoorden een stem roepen. De Reiki therepeut Takako-san kwam naar buiten; zij sprak Engels, in tegenstelling tot de andere therapeut, Hideko-san, die Robert behandelde. Na een kennismaking startte de behandeling, Robert voor zijn aanhoudende hoest. Takako-san richtte zich op mijn mentale onrust, zoals die beren op de weg in Japan 😉.

“Beren op de weg belemmeren je om verder te kijken en energie te laten stromen…”

De Reiki sessie had een sterk effect: Robert begon zelfs te snurken. Bij mij voelde het alsof de Reiki-energie meteen overal doorstroomde. Het leek dat er een extra paar handen aan het werk waren, hoewel dat niet zo was. De handposities waren prachtig: een hand op mijn kruin, een andere in mijn knieholte, en soms onder mijn voet. De energie leek zich van mijn linker- naar mijn rechterbeen te verplaatsen. Ik was totaal ontspannen.

Takako-san richtte zich eerst op mijn hoofd en hart, waar ik vastzat met gevoelens van verdriet, angst om iets te missen, wat onrust en een behoefte aan controle veroorzaakte. Laag na laag werd geheeld door haar handen. Terwijl ik dit schrijf, voel ik me nog steeds heel goed, ik ben dankbaar voor deze ervaring. Reiki in Japan!

Onverwacht nagesprek met Yamaguchi Tadao – sensei

Na de sessie wachtte een geweldige verrassing: een gesprek met de grote sensei zelf, Tadao Yamaguchi. Ineens had ik de kans om al mijn vragen te stellen, de verrassing was zo groot dat ik op een gegeven moment niet meer wist waar ik moest beginnen.

Tadao sensei heeft een doel, wereldwijd mensen naar Japan brengen om Jikiden Reiki te leren, en dat doet hij nog steeds. Hij trok ook de wereld over, ook naar Nederland, om Reiki te onderwijzen. Reiki is zijn levenswijze of levenswijsheid. Hij ontving Reiki van zijn moeder Chiyuko sensei. Zij ontving haar inwijdingen van Dr. Hayashi sensei. Heel veel is te lezen op Jikiden Reiki instituut

Reiki na de Tweede wereldoorlog

Het blijkt zo te zijn dat Reiki na de Tweede Wereldoorlog minder bekend was in Japan, omdat de oude Japanse cultuur werd onderdrukt door onder andere Amerikaanse invloeden en het moderne idee van westerse geneeskunde.

Maanden later

In Japan heeft de Reiki behandeling bij mij iets open gezet. Ik kan het niet anders duiden dan dat de energie gemakkelijker en vloeibaarder is. De stroom die ik in mijn hele zijn ervaar, ook tijdens de behandelingen en de Reiki inwijding tijdens de Reiki-cursus is vele malen sterker geworden.

vlnr Takako-san, Yamaguchi Tadao sensei, Lenie, Robert, Hikuko-san - Jikiden Reiki instituut Japan, Kyoto

Van links naar rechts: Takako-san, Yamaguchi Tadao-sensei, Lenie, Robert, Hideko-san

Na het lezen van dit blog heb je misschien vragen over wat Reiki betekent en hoe Reiki kan helpen bij klachten. Ik vertel je er graag over. Je leert tijdens de Reiki cursus, eerste graad en later tweede graad zelf aan de slag te gaan met Reiki. Klik hieronder voor meer antwoorden op veel gestelde vragen over Reiki.

mijn praktijk

Locatie

Diedenweg 167, 6706 CP,
Wageningen

Afspraak maken

Heel goed idee!
06 45 96 25 28

 

Openingstijden

Maandag en dinsdag:
18 uur - 21 uur
Woensdag, donderdag en vrijdag: 9 uur - 18 uur

Goed om te weten
Ik ben geen arts. De behandelingen bij Plus Voor Jou kunnen ondersteunen en aanvullen. Maar de behandelingen zijn géén vervanging van reguliere medische zorg. Raadpleeg bij twijfel altijd een (behandelend) arts.