06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Bijna is het zover. Nog een paar nachten slapen voor mijn man Robert en ik afreizen naar Japan, de oorsprong van Reiki. In dit blog neem ik je mee op reis. Je leest welke route we willen afleggen in de drie weken dat we door het land van de rijzende zon treinen. Maar allereerst kort iets over Japan en Reiki

Japan en Reiki

Japan: 日本, Nippon, Nihon, met de letterlijke betekenis: oorsprong van de zon; de naam voor het oude Japan is 大和, Yamato. Het land bestaat uit meer dan 14.000 eilanden waarvan Hokkaido, Honsu, shikoku en Kyushu het grootste zijn. Wij beginnen onze reis in Tokyo en reizen voornamelijk op het eiland Honshu.

Voor de oorsprong van Reiki gaan we terug naar ruim 100 jaar geleden. Mikao Usui, de grondlegger van de Usui Reiki The Natural Healing System.

Dit helende systeem in het kort

Reiki is een eeuwenoude Japanse techniek voor stressvermindering en ontspanning. Het woord ‘Reiki’ betekent universele levensenergie’ en het wordt doorgegeven via de handen van beoefenaar naar de ontvanger. Je leest veel over Reiki en hoe een Reiki behandeling eruit ziet en voor jou kan werken op deze pagina.

Onze fascinatie voor Japan

Robert en ik staan open voor het ontdekken van voor ons nieuwe landen, cultuur, natuur en geschiedenis. En nu onze kinderen zelfstandig en volwassen zijn, voelen we dat het nu mogelijk is. Ik hoor je denken, de oorsprong van Reiki was een van de redenen om te kiezen voor Japan. We hebben nog veel meer redenen om nu voor Japan te kiezen:

  • cultuur
  • kunst
  • vriendelijk en gastvrij land
  • lekker eten
  • geschiedenis
  • natuur
  • veelzijdigheid en diversiteit

Hoe zit onze reis eruit

We vliegen aan op Tokyo  waar we een aantal nachten verblijven.

Vervolgens gaan we naar Kawaguchiko waar we op verkenning rond de heilige berg Fuji-san gaan.

We wandelen een deel van de oude postroute bij Magome  en kunnen genieten van de traditionele huizen en dorpen.

Matsumoto staat bekend om het mooie houten kasteel. Vervolgens reizen we af naar Takayama waar we overnachten in een traditionele ryokan.

Kyoto en mount Kurama

Een van de steden is Kyoto, van daaruit willen we een trip maken naar Mount Kurama, de berg waar Usui 21 dagen lang mediteerde en op de laatste dag de Reiki-energie en de symbolen ontving. Hier is zoveel te zien en te doen dat we besloten hebben langer te blijven. Daar hebben we al diverse afspraken staan onder andere het Jikiden Reiki instituut. We hopen ook in een hotspring (onsen) te kunnen baden, een theeceremonie te ervaren en de wijk Gion te zien.

We vervolgen dan onze reis naar Hiroshima waar we diverse musea en gedenkplaatsen aandoen over WOII. Wat een indrukwekkende ervaring zal worden.

MAZDA MX-5

We zijn blij met de ritten die we kunnen maken met ons kleine, bijna 25-jarige twoseatertje. Dan mag een poging tot bezoek aan het MAZDA museum in Hiroshima niet ontbreken. Tot slot overnachten we in een tempel, hoezo divers, waarna we terugkeren via Osaka naar Nederland.

Voelen en ontdekken de Reikiprincipes

Japan is zo veelzijdig, er is zoveel te doen en te zien, we moeten ons ‘inhouden’. Het enige wat we doen is ons elke dag weer verbinden met onszelf en kijken wat kan. Ik start de dag met de 5 Reiki principes, ofwel de Reiki leefregels die je ook kunt vinden op de website van de vereniging De Cirkel. Om dankbaarheid te doorvoelen, accepteren als het anders loopt en vriendelijk blijven voor de ander en alles wat leeft.

“Each and every being has an innate ability to heal as a gift from the gods”

Mikao Usui

Koffer vol ervaringen

Kortom, het wordt een unieke reis die onze ogen opent. We nemen een koffer vol ervaringen mee naar huis.

Heb jij tips voor onze reis en de oorsprong van Reiki? Deel ze dan, stuur me gerust een app of gebruik het contactformulier.