06 45 96 25 28 lenie@plusvoorjou.nl

Het is weer zover… In de warmere maanden gaan we graag naar buiten en zetten we graag de ramen open. We wandelen, fietsen, recreëren en genieten van de natuur. Ook luchten we graag ons huis wanneer het warm is. Maar er is één klein, vervelend insect dat ons plezier kan bederven: de mug. Het is wat, dat gezoem en irritante muggenbeten, maar ze kunnen ook gevaarlijke ziekten overbrengen. Gelukkig kunnen de essentiële oliën van DōTERRA een natuurlijke en effectieve manier bieden om muggen af te weren en muggenbeten te verlichten.

Bescherming tegen muggen

Essentiële oliën zijn vaak gemaakt van planten en bevatten krachtige verbindingen die insecten, waaronder muggen, kunnen afweren. DōTERRA heeft in het assortiment verschillende essentiële oliën die bekend staan om hun afweerkracht tegen muggen, zoals citronella, eucalyptus, lavendel, pepermunt en tea tree olie. Deze essentiële oliën tegen muggen en muggenbeten, weren die vervelende insecten zonder schadelijke stoffen. Want die komen vaak in insectenwerende middelen voor.

Essentiële oliën tegen muggen en muggenbeten is een natuurlijk alternatief

Veel anti-mug middelen bevatten DEET en andere synthetische chemicaliën die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, vooral bij langdurig gebruik. Door te kiezen voor DōTERRA essentiële oliën als natuurlijk alternatief, voorkom je blootstelling aan een teveel aan schadelijke stoffen. Wat ik zo fijn vind aan de DōTERRA oliën, is dat ze afkomstig zijn van planten en bomen die op duurzame en ethische wijze worden verbouwd. Dat helpt de natuur, de wereld en – om het klein en dichtbij huis te houden – het past bij mij in mijn praktijk Plus Voor Jou. Het is holistisch verkregen.

Hoe gebruik je de essentiële oliën tegen muggen en muggenbeten

Het gebruik van DōTERRA essentiële oliën als muggenafweermiddel is eenvoudig en veilig. Er zijn verschillende manieren om ze toe te passen:

  1. topisch – Meng enkele druppels van je favoriete muggenafweermiddel-oliën met een draagolie, zoals kokosolie, en breng het aan op blootgestelde delen van de huid. Dit vormt een beschermende barrière tegen muggenbeten
  2. aromatisch – Gebruik een diffuser om essentiële oliën tegen muggen en muggenbeten in de lucht te verspreiden. Dit helpt muggen op afstand te houden in een gesloten ruimte, zoals slaapkamers en woonkamers. Maar zet je het dichtbij je op het terras, zelfs dan helpt het, zo is mijn ervaring
  3. kleding en bed – Druppel enkele druppels essentiële olie op stof, zoals je kleding of beddengoed, om muggen op afstand te houden

Verlichting van muggenbeten

Ondanks onze beste inspanningen kunnen muggenbeten soms toch op je huid ontstaan. Gelukkig kunnen essentiële oliën ook helpen om de irritatie en jeuk van beten te verminderen.

  • lavendel – Deze olie heeft kalmerende eigenschappen die de muggenbeten helpt herstellen en de jeuk te verminderen
  • tea tree – Deze olie staat bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen en kan helpen de huid te beschermen tegen infecties na het krabben van een muggenbeet

Muggenpreventie

Naast het gebruik van DōTERRA essentiële oliën tegen muggen en muggenbeten, zijn er andere voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om muggenbeten te voorkomen:

  • bedek je huid zo veel als kan zo voorkom je dat de mugjes prikken op de blote huid
  • als je erg veel last hebt van muggen en muggenbeten, voorkom dan buitenactiviteiten in schemer en donker
  • verwijder stilstaand water rond je huis om muggenbroedplaatsen te minimaliseren
  • het is eenvoudig om je ramen en deuren te voorzien van horren om te voorkomen dat muggen binnenkomen

Essentiële oliën van DōTERRA bieden een natuurlijke en effectieve manier om muggen af te weren en muggenbeten te verlichten. Door te kiezen voor deze plantaardige oplossingen, vermijden we de blootstelling aan schadelijke chemicaliën en helpen we tegelijkertijd het milieu te beschermen. Dus, geniet van je tijd buitenshuis zonder zorgen en met essentiële oliën tegen muggen en muggenbeten.

 

"Aromatouchmassage met oliën van DoTERRA, voor meer balans in je leven"

Meer weten over de oliën van DōTERRA

Kom meer te weten over deze prachtige producten tijdens een workshop. Je leert meer over hoe ze jou kunnen ondersteunen in het dagelijks leven en hoe ik de oliën gebruik voor een behandeling.

Wellness Advocate

Wil je zelf een account bij DōTERRA, dan kun je dat via mij regelen. Ik ben wellness advocate, je vindt meer hier. Ik help je heel graag.

Reiki geven en Reiki ontvangen zie je hier op dit beeld. Gemaakt bij Plus Voor Jou met toestemming van betrokken deelnemers